PÄEV, MIL SAIN TEADA, MIS ON ARMASTUS

Blogi

Kommenteeri

Enne emaks saamist olin üpriski ülbe inimene. Uskusin, et ma tean palju ning kindlasti teadsin ma ühte: kuidas kõik emad on lollid ja teevad emadust valesti. Ma arvasin, et teadsin ka, mis on armastus.... Mul oli ju mees.

Ja oi kuidas ma eksisin.
Mida tähendab armastus mehe ja naise vahel? Ma ütlen, mida tähendas see minu jaoks. Kord oli armastuse tunne ja siis enam ei olnud. Armastus asendus suhteliselt kiiresti armukadedusega, vihaga, ärrituvusega jne. 
Peaks siis vist ütlema nii, et mehe ja naise vahel on emotsionaalne armastus, mida peab välja teenima. Ja selle nimel tuleb pidevalt tegutseda. Küll romantikat tehes, küll kinke tehes.
Kui ma aga sain emaks. No see oli ehmatav.
Mina, kes ma olin elus väga haiget saanud, olin enda südame tugevalt lamineerinud ning kaitsnud. Korraga aga avati kogu mu valutav hing tervele maailmale. Ma olin taas haavatav ja paljas kogu maailma ees. Kogesin sellist tulva... Enam ei olnud mingit kaitset. Enam ei olnud muud kui soov armastada: mis ka ei juhtuks. Soov kaitsta: mis ka ei juhtuks.
Ma olin nii palju enda aega kulutanud vastandumisele, enesekaitsele, mitteusaldamisele. Ning korraga olin ma paljajalu armastuse ees. Ja ma mäletan , kuidas ma nutsin. Ma mäletan, kuidas õrnus minus ärkas. Ma mäletan, kuidas emakaru minus pead tõstis.
Miks emakaru? Kord nägin puuris emakaru, kes jälgis väikest inimlast. Ma arvasin, et ta huvitub lapsest kui toidust. Nii pea, kui mõni mees lapsele lähenes (tegemist oli avaliku loomapargiga), sööstis karu vastu puuri seinu, püüdes saada välja. Meile seletati, et emakaru soovib kaitsta seda last. Oi ja millise raevuga ta seda tegi... Ja milline armastus oli selle karu silmades.....
Nähes seda karu, sain ma aru, kus kohast olen 16 aastat võtnud enda jõu taluda kõike seda, mida emadus on teele toonud.
Meis kõigis on peidus üks emakaru!
Ma lubasin oma lapsel puudutada oma südant , hinge ning teadsin, et minu uus elu on algamas.
Aeg on asuda muutuste teele.
Ja oi kuidas ma ei eksinud.

Lisa kommentaar

Email again: